Krabpaal of kattenkrabpaal kopen. Meer uitleg.

Krabpaal of kattenkrabpaal kopen. Meer uitleg.

Krabpaal of kattenkrabpaal kopen. Meer uitleg.

Krabpaal of kattenkrabpaal kopen? Uitleg krabpalen.
 

1) Voor hoeveel katten zoekt u een krabpaal?.


Een krabpaal heeft 1 of meerdere ligplekken en bekend is, dat katten graag hoog liggen.
Heeft u meer als 1 kat, is het verstandig te kijken naar een krabpaal die meerdere hoge ligplekken heeft.

2) Hoe zwaar zijn uw katten ?.
 

Het is belangrijk dat een krabpaal stabiel is en zeker niet om kan vallen. Er zijn kattenrassen, zoals bijvoorbeeld Maine Coon en Ragdoll, die een sterkere krabpaal nodig hebben dan lichte katten. Bij Dierenvilla vindt u dan ook een aparte categorie voor een krabpaal voor zware katten.
Krabpalen voor zware katten hebben vaak een dikkere bodemplaat, dikkere sisalpalen en grotere ligplekken voor uw kat. Voor zware kat vindt u uw krabpaal hier

3) Welk formaat krabpaal zoekt u?.
 

U heeft vast een bepaalde plek in gedachte, waar u de krabpaal neer wilt zetten. Meet deze plek op, zodat u weet wat de maximale maat is van de krabpaal die u zoekt. Let daarbij niet alleen op het formaat van een bodemplaat die aangegeven wordt, maar ook of de krabpaal delen heeft die uitsteken.

4) Kwaliteit van een krabpaal.
 

A) Pluche kwaliteit van een krabpaal.
Pluche ( De stof die op de planken van een krabpaal zit) is er in verschillende diktes. Van 300 gram ( Per m2) tot zware kwaliteit 600 gram. Hoe dikker de pluche, hoe sterker en hoe langer een krabpaal meegaat. Uw kat zet er vaak zijn nagels in, dus sterke pluche is aan te raden.
Pluche hoort verlijmd te zijn op de planken. Is dit niet zo dan zal de krabpaal een korte levensduur hebben. Bij alle krabpalen van Dierenvilla is de pluche verlijmd.

B) Sisalpalen en sisaltouw van een krabpaal.

Sislpalen zijn de kokers op een krabpaal die omwikkeld zijn met sisaltouw. Uw kat gebruikt deze om aan te krabben, dus belangrijk is dat deze sisalpalen vervangbaar zijn. Vraag altijd aan de leverancier van de krabpaal of de delen bij te bestellen zijn. Vaak krabben ze altijd aan dezelfde palen, waar u kat makkelijk bij kan. Deze palen kunnen dus snel slijten.  Bij Dierenvilla kunt van alle krabpalen alle krabpaal onderdelen bij bestellen.

5) Stabiliteit van een krabpaal.
 

Ook al kan een krabpaal stabiel ogen, toch kan hij onstabiel zijn. Belangrijk is dat alle delen met elkaar verbonden zijn en de krabpaal of een behoorlijke bodemplaat heeft of een klemsysteem om hem tegen het plafond vast te zetten. Draai ook met regelmaat de sisalpalen weer aan. Door het spelen in de krabpaal van uw katten of wisselingen in luchtvochtigheid kunnen deze iets los komen te zitten. Wij raden aan maandelijks alle sisalpalen van uw krabpaal even aan te draaien.

6) Soorten krabpalen.
 

De meeste krabpalen zijn met pluche bekleed, maar er zijn ook krabpalen met bananenblad en krabpalen van hout. Uw kat ligt graag zacht en heeft krabbehoefte, dus let op dat het materiaal ook praktisch is.

Al vele jaren ontwikkelen we krabpalen en daardoor kunnen we ook alle delen leveren en u van een uitstekend advies voorzien. Twijfelt u over de aanschaf van de juiste krabpaal voor uw kat zijn wij graag voor u bereikbaar om u een goed advies over de krabpaal te geven.

Ook hebben we een ruime showroom waar u ca 50 modellen krabpalen opgebouwd kunt zien.

Kijkje in de krabpaal Showroom ? Klik hier

Alle ruim 200 modellen krabpalen zien ? Klik hier

Team Dierenvilla
Albert Einsteinweg 28
5151 DL Drunen
Tel 0031-416-383221

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Deze website gebruikt cookies voor gepersonaliseerde advertenties om u te verzekeren van de best mogelijke ervaring. Manage cookies